Marmelad tayyorlash

  • Muallif: Pazandaxon
  • Tayyorlash vaqti: 10 daq
  • Toifa: Desertlar
  • Taomning kaloriyaliligi: 359.2 ккал
  • 2016-12-29 08:48:58
  • 0
  • 0
  • 2095

Masalliqlar

  • shakar - 4 osh qoshiq
  • jelatin - 1 osh qoshiq
  • sharbat - 1 stakan

Tayyorlash usuli

Masalliqlar:
1stakan meva sharbati (uy kompoti bo'lsa yana yaxshi)
4 osh qoshiq shakar

1 osh qoshiq jelatin

Tayyorlash:

  1. 1 stakan sharbatni 1/3 qismini idishga solib, jelatin bilan aralashtirib 40 daqiqaga olib qo'yamiz.
  2. Aytilgan vaqt o'tgach quyuq aralashma hosil bo'ladi.
  3. Qolgan sharbatga shakar qo'shib gazda 4-5 daqiqa qaynatamiz va jelatinli massani qo'shib aralashtiramiz.
  4. Tayyor bo'lgan suyuqlikni selekon qolipga quyib, xolodilnikka 2 soatga qo'yamiz.

Marmelad tayyor. Xoxishga qarab shakar upasi yoki kunjutga botirib dasturxonga tortishingiz mumkin.

Yoqimli ishtaha!