Misrcha makaron

  • 2016-03-01 12:42:38
  • 0
  • 0
  • 6696

Masalliqlar

  • piyoz - 1 dona
  • pomidor - 3 dona
  • sarimsoqpiyoz - 2 dona
  • un - 3 osh qoshiq
  • sariyog' - 60 gr
  • tuz - 1 ta'bga ko'ra
  • sut - 0.5 litr
  • tomat pastasi - 2 osh qoshiq
  • tuxum sarig'i - 2 dona
  • pishloq tilimi - 100 gr
  • mol go'shti qiymasi - 0.5 kg
  • makaron - 0.5 kg

Tayyorlash usuli

Qozonga ozgina yog s/b piyozni qovuramiz keyin chisnoklarni mayda qilib to'grab solamiz keyin qiymani s/b yahshilab qovuramiz, pomidor va tamat s/b qovuramiz tuz muruch s/b 15 daqiqaga dimlab qo'yamiz.
Endi makaronimizani qaynatib olamiz,pishib ketmasin!!
idishda saryogni eritib un solib ozgina qovurvoramiz ,yana alohida idishda sutka ikta tuhum sarigini s/b bir marta qaynatvolamiz .Sutni olib saryogni ustiga s/b qaynatamiz keyin tuz muruch somaiz quyuq bo'lguncha pishiramiz .
tayyor bo'lgan sousimizga pishloqni qirgichdan o'tkazib solamiz.
qaynatilgan makaronimizani yarmiga sousni uchdan bir qismini s/b aralashtiramiz va chuqur idishka tekiz qilib solamiz uni ustidan tayyor bo'lgan qiymamizni hammasini solamiz yana yarim makarinimizaga sousni 2 dan bir qismini solib aralashtirib qiymani ustidan tekkiz qilib solamiz qolgan sousimizni ustiga surib chiqamiz .

o'rta olovga 30 minutka qo'yamiz tegini o'chirib 10 minutka duhovkada qoldiramiz, shu bilan ovqatimiz tayyor pishkandan keyin kesib tarelkalarga tortiladi