Morkovcha tayyorlash

  • 2017-06-10 05:33:57
  • 0
  • 0
  • 10457

Masalliqlar

  • sabzi - qizil-2 dona
  • kungaboqar yog'i - 3-4 osh qoshiq
  • shakar - 1 osh qoshiq
  • tuz - 1 choy qoshiq
  • kashnich - urug'i bir chimdim

Tayyorlash usuli

  • Sabzini uzun va ingichka qilib somoncha to'g'raymiz,
  • Tuz solib olib qo'yami
  • 1 soat vaqt o'tgach sabzi o'zidan suv chiqargan bo'ladi.
  • Suvini to'kib shakar, qizdirilgan yog' va kashnich urug'i qo'shib yaxshilab aralashtiramiz.
  • 2 soatga muzlatgichga qo'yamiz.
  • Tayyor morkovchani bemalol salatlarga ishlatishingiz mumkin