Olmali Sharlotka pirogi

  • Muallif: Malika
  • Tayyorlash vaqti: 40 daq
  • Toifa: Pishiriq
  • Taomning kaloriyaliligi: 2355.6 ккал
  • 2015-10-02 16:36:42
  • 0
  • 0
  • 18767

Masalliqlar

  • un - 1 stakan
  • shakar - 1 stakan
  • tuxum - 4 dona
  • olma - 2 dona

Tayyorlash usuli

Minimal miqdorda masalliq talab etuvchi, biroq , aytish joiz bo‘lsa, maksimal darajada mazali bo‘lgan Sharlotka pirogini oddiy kunlarda ham, maxsus sanalarda ham pishirishingiz mumkin.

Olmani yuvib, archib, mayda va ingichka qilib to‘g‘raymiz.

20150915_185256

Tuxumni chaqib, mikserda ko‘pirtira boshlaymiz.

20150915_185725

Ko‘pirtirishni to‘xtatmasdan, oz-ozdan shakar qo‘shamiz. Tuxum oppoq va quyuq bo‘lib ko‘pirib ketgunicha taxminan 10 daqiqa davomida mikserda aralashtirishda davom etamiz.

20150915_190743

So‘ng unga unni elab solamiz va ehtiyotkorlik bilan qoshiq yordamida aralashtiramiz. Bunda aylanma harakatlar bilan emas, pastdan tepaga qaratib aralashtirish zarur.

20150915_191113

Formani mo‘l qilib yog‘laymiz va xamirning yarmini solamiz. Ustiga kesib tayyorlab qo‘yilgan olma bo‘laklarini terib chiqamiz.

20150915_191438

Olmalarning ustidan xamirning qolgan qismini solib, yuzasini tekislab chiqamiz.

20150915_191621

Sharlotkani 180 darajagacha qizdirilgan duxovkada 35—40 daqiqa davomida pishiramiz.

20150915_195045

Olmali pirogimiz tayyor. Yoqimli ishtaha!


Teglar: keks