Ananasli Pechenye

  • 2015-11-02 12:25:08
  • 0
  • 0
  • 7972

Masalliqlar

  • qulupnay - 300 gr
  • un - 1 osh qoshiq
  • tuxum - 1 dona
  • shakar upasi - 2 osh qoshiq
  • ananas - 800 gr
  • qatlama xamir - 500 gr

Tayyorlash usuli

Ananasni salfetkada suvini quritib, shakar upasi sepib, 10 daqiqaga qoldiramiz. Hamirni esa, zuvalalab, yupqa qilib yoyamiz. Eniga 1 sm qilib, kesib chiqamiz. Uzun kesilgan hamirlarni olib, mevaga o'rab chiqamiz.


O'rtasiga esa shirinlik uoki meva qo'yamiz. gaz pechining listiga yog suramiz yoki maxsus qog'oz solib, pishirig'imizni joylashtirib chiqamiz. ustiga ko'pirtirilgan tuxum suramiz. Qizigan gaz pechida 200 darajada 30 daqiqa pishirib olamiz. Tayyor pechenyemiz gul shaklida chiqadi. Istasangiz, ustiga shakar upasidan sepishingiz mumkin.