Tarvuz sharbati

  • 2015-09-15 17:26:42
  • 0
  • 0
  • 7567

Masalliqlar

  • tarvuz - 300 gr
  • shakar - 5 gr

Tayyorlash usuli

Tayyorlanishi:

Tarvuzni yurak va buyrak bilan bog‘langan shishlarda iste'mol qilish tavsiya etiladi. Jigar xastaliklarida tarvuz sharbati organizmdan faqat suyuqlikni chiqarib qolmay,balki uni yengil hazm qiluvchi shakar bilan ham ta'minlaydi.

Yangi tarvuz yuviladi va 4 qismga bo‘lib kesiladi. Tarvuz go‘shti po‘chog‘idan ajratib olinadi va maydalanadi. So‘ngra tarvuz sharbati to‘la ajralib chiqquncha siqiladi va sizdirib olinadi, xohishga ko‘ra shakar qo‘shish mumkin va 5-10 daqiqa qaynatiladi. Tayyor sharbat sovuq holatida taqdim etiladi


Teglar: mevali