Shokoladli jele
- Muallif: Pazandaxon
- Tayyorlash vaqti: 50 daq
- Toifa: Desertlar
- Taomning kaloriyaliligi: 653.6 ккал
- 2016-11-16 17:08:00
- 0
- 0
- 7304
Masalliqlar
- shakar - 100 gr
- sut - 200 gr
- kakao kukuni - 2 osh qoshiq
- jelatin - 1 osh qoshiq
Tayyorlash usuli
- Jelatinga 3-4 osh qoshiq suv solib olib qoyamiz.
- Yarim soat vaqt o'tgach bo'tqasimon massa hosil bo'ladi.
- Alohida idishga sut,shakar,kakaoni solib gazga qo'yamiz.
- Qaynab chiqqach qoshiqda tez-tez aralashtirib turamiz.
- So'ng jeleli massani qo'shib aralashtirishda davom etamiz.
- 3-4 daqiqa qaynagach (to'xtamay aralashtirib turamiz) gazni o'chiramiz.
- Suyuq jeleni selekon qolipga quyib xolodilnikka 2 soatga qo'yamiz.
- 2 soat o'tgach jeleni qolipdan chiqarib olamiz.
Shokoladli jele tayyor.