Cho'zma lag'mon (qovurma)
- Muallif: Pazandaxon
- Tayyorlash vaqti: 90 daq
- Toifa: Quyuq ovqatlar
- Taomning kaloriyaliligi: 5253.8 ккал
- 2016-11-23 06:30:31
- 1
- 0
- 23480
Masalliqlar
- sabzi - qizil-1 dona
- piyoz - 2 dona
- pomidor - 3 dona
- kungaboqar yog'i - 1 stakan
- un - 600 gr
- tuxum - 1 dona
- suv - 1 stakan
- tuz - 1 choy qoshiq
- selderey - 1 bog‘
- ziravor - ta'bga ko'ra
- tomat pastasi - 2 osh qoshiq
- sarimsoqpiyoz donasi - 5 dona
- qizil bulg'or qalampir - 1 dona
- mol go'shti qiymasi - 300 gr
Tayyorlash usuli
Masalliqlar:
Xamiri:600 gr un
1 dona tuxum
1 piyola suv
1 choy qoshiq tuz
1 osh qoshiq yog'
Qaylasi:
2 cho'mich yog'300 gr qiyma
1 dona piyoz (katta)
4-5 dona sarimsoqpiyoz donasi
1 dona qizil sabzi
3 dona pomidor
2 osh qoshiq tomat
1 bog' selder
1 dona qizil balgariskiy
1 osh qoshiq envir
pereprava dlya lagman
Tayyorlash
Xamiri:
1 piyola suvga tuxum, yog', tuz solib aralashtiramiz.
4 - 4,5 piyola un solib qattiq xamir qilamiz.
20 daqiqa tindirib lagandek qilib yoyamiz.
2 sm li kesmalar kesib, yog'lab ustiga selofan yopib yana 20 daqiqa tindiramiz.
Tingan lentalarni qo'lda yoyib yog'langan laganga dumaloq qilib joylashtiramiz, selafan yopib yana 10-15 daqiqa dam beramiz.
2-martda ham qo'lda cho'zib cho'zib yoyamiz.
So'ng qo'lga o'rab stolga urib-urib, qaynab turgan tuzli suvda, baland olovda pishirib olamiz.
Xamir suv yuziga chiqqach pishgan bo'ladi.
Chovlida pishgan xamirni olib sovuq suvda 1 chayib, yog'lab qo'yamiz.
Qozonga 2 cho'mich yog' solib qizdiramiz.
Parrak to'g'ralgan piyoz solib 2-3 aylantirib, so'ng qiyma solib qizartirib qovuramiz.
So'ng mayda somoncha to'g'ralgan sabzi, kubik to'g-n pomidor solib suvi quriguncha qovuramiz.
Tuz, ziravorlar, maydalangan chesnok,balgariskiy, jandig', selder solib qovurishda davom etamiz.
Tomat qo'shib 1-2 qovurib, 5-6 qoshiq suv solib past olovda 20 daqiqa dimlab qo'yamiz.
Ustiga pishgan xamirni qo'shib 3-4 martta qovuramiz(olovni sal ko'tarib).
Qovurma cho'zma lagmon tayyor, yoqimli ishtaha.