Zarli taom

  • 2016-12-25 07:41:04
  • 0
  • 0
  • 9927

Masalliqlar

  • kartoshka - 4 dona
  • sabzi - qizil-1 dona
  • piyoz - 4 dona
  • kungaboqar yog'i - ta'bga ko'ra
  • sariyog' - 50 gr
  • tuz - ta'bga ko'ra
  • selderey - 1 bog‘
  • qizil bulg'or qalampir - 1 dona
  • tovuq boldiri - 2 dona
  • mol go'shti qiymasi - 300 gr
  • pektin - folga qog'ozi- ta'bga ko'ra

Tayyorlash usuli

  1. Tovuqni o'rtacha kubik to'g'rab, tuzlab, ziralab, qizartirib qovurib olamiz.
  2. Kartoshkani 4 ga bo'lib qovurib olamiz
  3. Sabzini mayda kubik to'g'raladi, balgariskiy, pomidor yirik kubik tog'raladi, piyoz esa parrak to'g'raladi
  4. Qiymaga mayda to'g'ralgan piyoz, tuxum sarig'i, tuz, ziravorlab qo'shib aralashtiriladi. Yong'oqdek teftellar yasab tuxum oqiga botirib yog'da qovurib olamiz.
  5. Zar qog'ozni to'rtburchak qilib kesib olamiz va ustiga 2-3 bo'lak tovuq, 2 ta teftel, 3 ta kartoshka, piyoz, sabzi, balagriskiy, selder, mayda to'g'ralgan saryog', tuz solib, zar qog'ozni o'raymiz.
  6. Listga terib 1 kosa suv quyib, qizigan duxovkada 1 soat pishirib olamiz.