Rogalik bulochka

  • Muallif: Pazandaxon
  • Tayyorlash vaqti: 120 daq
  • Toifa: Pishiriq
  • Taomning kaloriyaliligi: 1657.06 ккал
  • 2017-01-19 09:07:21
  • 0
  • 0
  • 23679

Masalliqlar

  • kungaboqar yog'i - 3 osh qoshiq
  • un - ta'bga ko'ra
  • shakar - o,5 stakan
  • tuxum - 1 dona
  • xamirturush - 1 osh qoshiq
  • sut - 250 gr
  • margarin - 100 gr
  • murabbo - ta'bga ko'ra

Tayyorlash usuli

  • Iliq sutga yog', shakar,tuxum,droja solib yaxshilab aralashtiramiz.
  • Un qo'shib yumshoq xamir qorib, 1-2 soatga o'rab qo'yamiz.
  • Xamir oshgach 2ta zuvala yasab, lagandek kattalikda yoyamiz.Yuziga xona haroratida yumshagan margarinni surtib konvert shaklida xamirni buklaymiz.
  • Ustiga selofan yopib 1,5 soatga muzlatgichga qo'yamiz.
  • Aytilgan vaqt o'tgach 1-xamirdan yong'oqdek zuvalacha uzib, dumaloq yasab, ustini yopib qo'yamiz(zuvalachalar yana oshguncha 2-xamirni yoyib,o'rab turish mumkin).
  • Birozdan so'ng zuvalalarni yoyib,murabbo solib rasmda ko'rsatilgandek o'raymiz.

  • 2-zuvala xamirni ham yoyib rasmdagidek kesamiz.
  • Ichiga xoxishga qarab murabbo, mayiz, yong'oq, yeryong'oq(men murabbo va sir soldim)solib o'raymiz.

  • Gaz listini yog'lab, orasini ochiqroq qilib bulochkalarni terib(pishganda ishadi), ustini sochiq bn yopib yana yarim soatga issiqroq joyga qo'yamiz.
  • So'ng yuziga tuxum sarig'i surtib, kunjut sepamiz.
  • Tuxum sarig'i va kunjut sepmay pishirib,issiqligida shakar upasi sepish mumkin
  • Qizigan duxovkada 15-20 daqiqada pishirib olamiz.