Bochkada bodring tuzlash
- Muallif: Ashurova Baxora Muminovna
- Tayyorlash vaqti: 60 daq
- Toifa: Qishga g'amlama
- Taomning kaloriyaliligi: 500 ккал
- 2015-09-17 14:25:31
- 0
- 0
- 22176
Masalliqlar
- bodring - 10 kg
- sarimsoqpiyoz - 3 dona
- asal - 3 osh qoshiq
- suv - 1 ta'bga ko'ra
- tuz - 1 ta'bga ko'ra
- achchiq qalampir - 3 dona
- ukrop - 300 gr
- yerqalampir - 1 dona
Tayyorlash usuli
Birinchi navbatda bochkani tayyorlab olamiz va bodringlarni sovuq suvga 5 soatga solib qo'yamiz. Qolgan barcha masaliqlarni yaxshilab yuvib tozalab olamiz. Idishga 2 lirt suv solib 3 qoshiq asl solamiz va qaynatib olamiz, keyin tuzniyam solib eritamiz. Chesnoklarni tozalab, qalampir, xren bargi, ukropni uch bo'lakka teng taqsimlab olamiz va bir bo'lagini bochka tubiga solib ustidan bodringni solamiz va keyin yana ko'katlar va chesnokni ketma ketlikda 3 marta terib chiqamiz. Endi esa tayyorlab qo'ygan suvimizni barcha bochkadagi masaliqlar ustiga quyamiz. Qopqog'ini mahkamlab yopamiz va 45 kun salqin 18-20 C haroratdan oshmagan joyga saqlaymiz.