Pomidorli оmlet

  • 2015-09-21 16:29:49
  • 0
  • 0
  • 12105

Masalliqlar

  • pomidor - 500 gr
  • kungaboqar yog'i - 3 osh qoshiq
  • bulg'or qalampir - 2 dona
  • sarimsoqpiyoz - 3 dona
  • tuxum - 3 dona
  • tuz - 1 ta'bga ko'ra
  • ko'kat - 1 bog‘
  • ko`k piyoz - 1 bog‘

Tayyorlash usuli

Pomidor o’rtacha kattalikda, bulg’or qalampiri va sarimsoqpiyoz esa mayda to’rg’aladi. Tovada yog’ qizdirilib piyoz tillarangga kirguncha qovuriladi va pomidor, bulg’or qalampiri solib 15 daqiqa qovuriladi. Boshqa idishda tuxum mayda to’rg’algan ko’katlar va tuz bilan yaxshilab aralashtiriladi. So’ngra qovurilayotgan maxsulotlarga tuxumli massani qo’shib , aralashtirilib 5 daqiqa davomida dimlab qo’yiladi. Bu taomni sovuq holatda ham iste’mol qilish mumkin.