Ko‘mir-ko‘mir tvorogli tort
- Muallif: Мирзахаджаева Севара Адилхаджаевна
- Tayyorlash vaqti: 50 daq
- Toifa: Desertlar
- Taomning kaloriyaliligi: 6545.8 ккал
- 2015-09-25 14:50:29
- 0
- 0
- 11270
Masalliqlar
- un - 400 gr
- shakar - 350 gr
- sariyog' - 250 gr
- tuxum - 4 dona
- tvorog - 500 gr
- smetana - 100 gr
- kakao kukuni - 4 osh qoshiq
- кraxmal - 3 osh qoshiq
- vanil shakari - 20 gr
Tayyorlash usuli
1-qadam
Avvalo, kerakli masalliqlarni tayyorlab olamiz
2-qadam
Xona haroratida eritilgan sariyog‘ hamda 150 gramm shakar aralashtirib olinadi.
3-qadam
Ketidan un hamda kakao qo‘shiladi.
4-qadam
Barcha masalliqlar uvalanadi.
5-qadam
Tvorogli aralashmani tayyorlash uchun blender yordamida kichik tezlikda tvorog, 200 gramm shakar, tuxum hamda smetana qorishtirib olinadi.
Ushbu aralashmaga vanil shakari hamda kraxmal qo‘shiladi. Obdon aralashtiriladi.7-qadam
Diametri 23 santimetrlik qolipga pergament qog‘ozi yoyilib, shokoladlik uvoqning yarimitekis qilib yotqiziladi.8-qadam
Ustidan tvorogli aralashma quyiladi.
Uning ustidan yana yana shokoladli uvoq sepiladi.
10-qadam
Pishiriq 180 daraja qizdirilgan gaz pechida 40-45 daqiqa davomida pishiriladi. Dasturxonga tortishdan avval sovutiladi.