Qovun sharbati
- Muallif: Karimova La`lixon Maksudovna
- Tayyorlash vaqti: 5 daq
- Toifa: Ichimliklar
- 2015-10-06 16:13:35
- 0
- 0
- 6164
Masalliqlar
- qovun - 600 gr
- suv - 700 gr
Tayyorlash usuli
Tayyorlanishi:
Yangi qovun urug‘lari po‘chog‘idan tozalanadi. Mayda bo‘lakchalarga kesilib bir idishga solinadi va shakar sepib, salqin joyda 2-3 soatga qoldiriladi. so‘ngra suv quyib, 5 daqiqagacha qaynatiladi va sovitiladi. Sharbatni sovuq holatda uzatiladi.
Bundan tashqari, qovun sharbati chanqoq bosdi, asab tizimini tinchlantirib, quvvatlantiruvchi vosita sifatida ta'sir ko‘rsatadi.
Qovun sharbati boshqa barcha sabzavot va sharbatlarga nisbatan kaltsiyga boy hisoblanadi. Kaltsiy esa suyak, tish va tirnoqlar uchun foydalidir. Shuningdek, qovun sharbati tarkibida temir moddasi miqdori juda yuqori.