Azu

  • 2015-10-07 17:12:11
  • 0
  • 0
  • 10380

Masalliqlar

  • qo'y go'shti - 500 gr
  • piyoz - 1 dona
  • sarimsoqpiyoz - 1 dona
  • tuz - 0.5 choy qoshiq
  • tuyilgan qora murch - 0.5 choy qoshiq
  • dafna yaprog'i - 1 dona
  • tomat pastasi - 2-3 osh qoshiq
  • tuzlangan bodring - 4 dona

Tayyorlash usuli

Go‘shtni yupqalab somoncha shaklida to‘g‘rang-da, qizdirilgan o‘simlik yog‘ida qovuring. Piyozni halqa shaklida to‘g‘rab, uni ham go‘shtga qo‘shing.

Piyoz tilla rangga kirgach, tomat soling. Somoncha shaklida to‘g‘ralgan tuzlangan bodring, 3-4 dona maydalangan sarimsoqpiyozni ham qo‘shib, olovni pasaytirib, taomni dimlang.

Ozgina suv quyib, lavr bargi va tuz, murch soling-da, to go‘sht yaxshi pishguncha past olovda qoldiring. Azuni kartoshkali bo‘tqa bilan dasturxonga tortsangiz bo‘ladi.