Chumoli uyasi

  • 2015-10-07 17:30:19
  • 0
  • 0
  • 20455

Masalliqlar

  • tuxum - 2 dona
  • quyultirilgan sut - 0.5 litr
  • qatiq - 0.5 litr
  • margarin - 200 gr

Tayyorlash usuli

Margarin qirg‘ichdan chiqariladi. Un bilan aralashtiriladi. Qatiqga choy sodasi qo‘shib, unga qo‘shiladi. 2 ta chuxum chaqib yuboriladi. Xamma massaliqlar aralashtirilib, qattiq xamir qoriladi. Un xamir qattiq bo‘lgunicha qushiladi. Va muzlatkichga 5-6 soatga qo‘yiladi. Xamirni qirg‘ichni yirik tishidan chiqarilib, oldindan qizdirilgan duxovka pechida qizargunicha pishiriladi. Pishgan xamir sovutilib, maydalanib, quyultirilgan sutni qo‘shib aralashtiriladi. Tayyor bo‘lgan massaga shakl beriladi. Xohlasangiz, yangilik kiritib, yong‘oq, kokos zarralari, mayiz va hokazolar bilan bezatishingiz mumkin.

Teglar: shirin