Antiqa baqlajon
- Muallif: Karimova Diyora Baxtiyor qizi
- Tayyorlash vaqti: 40 daq
- Toifa: Salat va gazaklar
- Taomning kaloriyaliligi: 1254.9 ккал
- 2015-10-08 14:57:15
- 1
- 0
- 9291
Masalliqlar
- baqlajon - 4 dona
- pomidor - 1 dona
- sarimsoqpiyoz - 1 dona
- sariyog' - 50 gr
- pishloq - 100 gr
- mol go'shti qiymasi - 100 gr
Tayyorlash usuli
Baqlajonni yuvib, o‘rtasidan kesib (oxirigacha emas) ichi o‘yib olinadi. Tovaga yog‘ solib, 2 dona mayda
tog‘ralgan chesnok va qiyma solib qoviriladi. To‘rtburchak tog‘ralgan pomidorni solib
qovirish davom ettiriladi. Ukrop to‘g‘rab solinadi, pishloq qirg‘ichdan chiqarib solinadi va gazdan
olinadi. Tovoqqa saryog‘ solib baqlajon qovirib olinadi, biroz sovigach o‘yilgan joyiga
qovirilgan massadan solib tovoqqa teriladi, ustiga 1 ta pomidor to‘g‘rab solinadi va saryog‘,
ozgina suv solinib qizigan duhovkaga past olovga 15-20 daqiqaga qo‘yib pishiriladi.
Yoqimli ishtaxa!!