Antiqa baqlajon

  • 2015-10-08 14:57:15
  • 1
  • 0
  • 9291

Masalliqlar

  • baqlajon - 4 dona
  • pomidor - 1 dona
  • sarimsoqpiyoz - 1 dona
  • sariyog' - 50 gr
  • pishloq - 100 gr
  • mol go'shti qiymasi - 100 gr

Tayyorlash usuli

Baqlajonni yuvib, o‘rtasidan kesib (oxirigacha emas) ichi o‘yib olinadi. Tovaga yog‘ solib, 2 dona mayda

tog‘ralgan chesnok va qiyma solib qoviriladi. To‘rtburchak tog‘ralgan pomidorni solib

qovirish davom ettiriladi. Ukrop to‘g‘rab solinadi, pishloq qirg‘ichdan chiqarib solinadi va gazdan

olinadi. Tovoqqa saryog‘ solib baqlajon qovirib olinadi, biroz sovigach o‘yilgan joyiga

qovirilgan massadan solib tovoqqa teriladi, ustiga 1 ta pomidor to‘g‘rab solinadi va saryog‘,

ozgina suv solinib qizigan duhovkaga past olovga 15-20 daqiqaga qo‘yib pishiriladi.

Yoqimli ishtaxa!!


Teglar: qovurmoq