Shokoladli glazur

  • 2015-10-23 11:09:30
  • 0
  • 0
  • 19067

Masalliqlar

  • shakar - 1 stakan
  • sut - 1 stakan
  • kakao kukuni - 3 osh qoshiq

Tayyorlash usuli

Barcha masalliqlar idishga solinib olovga qo’yiladi, qaynab chiqanidan so’ng quyulguncha to’xtovsiz aralashtiriladi. Ana shu payt aynan ehtiyotkorlik talab qilinadigan payt chunki sizning shokoladli glazuringiz juda ham quyuq bo’lib ketsa tezda qotib qolishi mumkin. Shuning uchun glazurni aralashtirishda albatta qoshiq bilan tekshirib turing. Agar galzuringiz suyuq holatdan ozgina quyulsa 2-3 daqiqa aralshtiring va olovni o’chiring. Olovdan so’ng yana 1-2 daqiqa aralshtiring agar shunda ham suyuq bo’lsa yana olovga qo’yib aralshtirishda davom eting . Agar ayni siz hohlagandek bo’lsa so’vutish uchun hona haroratida qoldiring. Tayyor bo’lgan glazurga ozgina saryog’ ham qo’shish mumkin (albatta ta’bga ko’ra).