Non tayyorlash

  • 2015-10-23 11:55:26
  • 0
  • 0
  • 42426

Masalliqlar

  • kungaboqar yog'i - 2 osh qoshiq
  • un - 1 kg
  • tuxum - 1 dona
  • suv - 0.5 litr
  • tuz - 1.5 osh qoshiq
  • xamirturush - 1 osh qoshiq
  • kunjut - 2 osh qoshiq

Tayyorlash usuli

Tayyorlash:
1. Idishga 2 kosa tuzli suv solinadi va droja, salat yog’i, un solib yumshoq qo’lga yopishmaydigan hamir qoriladi. Hamirni usti yopilib 1 soat hamir oshishi uchun iliq joyga qo’yiladi.
2. Oshgan hamirni 1-2 mushtlab yana yarim soat tindiriladi. Tingan hamir yog’langan non uchun qolipga solinadi YOKI yog’langan listga doira shaklda ustiga tuxum surtib, sedana sepib 15-20 daqiqa yana tindiriladi.
3. Nonlar qizigan duxovkada (350F/175C ) 35-40 daqiqa pishiriladi.
Non tayyor. Yoqimli ishtaxa!


Teglar: duxovka non