Meksikancha balish

  • 2015-10-26 16:14:40
  • 0
  • 0
  • 11182

Masalliqlar

  • piyoz - 1 dona
  • pomidor - 1 dona
  • bulg'or qalampir - 1 dona
  • sarimsoqpiyoz - 1 bo‘lak
  • un - 200 gr
  • shakar - 1 ta'bga ko'ra
  • sariyog' - 30 gr
  • tuxum - 1 dona
  • tuz - 1 ta'bga ko'ra
  • tuyilgan qora murch - 1 ta'bga ko'ra
  • xamirturush - 3-4 choy qoshiq
  • ko'kat - 1 bog‘
  • sut - 100 ml
  • jo'xori - 4 osh qoshiq
  • kunjut - 1 choy qoshiq
  • mol go'shti qiymasi - 200 gr

Tayyorlash usuli

1.Un va xamirturushni aralashtiring. Sut, shakar, tuz va eritilgan sariyog'ni ham qo'shing. Tuxum oqini xamirga solib, sarig'ini alohida idishga olib qo'ying. Masalliqlarni aralashtirib, xamir tayyorlang-da, ko'tarilishi uchun qoldiring.

2. To'rtburchak shaklda to'g'ralgan bulg'or qalampiri, piyoz va pomidorni 3-4 daqiqa davomida yog'langan tovada qovuring.

3. Masalliqlarga go'shtni qo'shib, qovurishni davom ettirasiz. So'ng makkajo'hori, sarimsoqpiyoz, tuz va zirivorlar solinadi. 2-3 daqiqadan keyin olovni o'chirib, to'g'ralgan ko'katlarni qo'shasiz-da, dimlaysiz.

3. Xamirni kichik zuvalachalarga ajratib chiqing. har birini dumaloq shaklda yoyib, ichiga qiymani soling-da, tuging. Kulcha yuzasiga atalangan tuxum sarg'ini surtib, kunjut sepasiz. Pishiriq 190 daraja haroratda qizdirilgan gaz pechiga qo'yiladi.