Banaffi torti
- Muallif: Karimova Diyora Baxtiyor qizi
- Tayyorlash vaqti: 120 daq
- Toifa: Pishiriq
- Taomning kaloriyaliligi: 4958.6 ккал
- 2015-10-28 17:55:22
- 0
- 0
- 6251
Masalliqlar
- banan - 4 dona
- shakar - 1 stakan
- sariyog' - 200 gr
- shakar upasi - 3 osh qoshiq
- pechene - 400 gr
Tayyorlash usuli
1. Pechene urvog'iga xona haroratida erigan sariyog' va shakar qo'shib aralashtiring-da, pishiriq qolipiga solib, tekislang. 180 daraja haroratda qizdirilgan gaz pechiga qo'yib, 8-10 daqiqa pishiring.2. Nachinkasini tayyorlash uchun sirli idishga sariyog', qo'ng'ir shakar va vanilin solib, olovga qo'ying. Qaynab chiqqach, quyiltirilgan sut qo'shib, rangi to'qlashguncha 5-6 daqiqa qaynating.
3. Nachinka tayyor bo'lgach, pishgan korjning ustidan quyib, 1 soat muzlatkichda saqlang.
4. Alohida idishda qaymoq va qand upasini ko'pirtirib, halqa shaklida to'g'ralgan banan bilan aralashtiring. Qaymoqli kremni nachinkasi qotgan korj ustidan asta quyib, yana 1 soat muzlatkichda saqlang. Shirinlikni dasturxonga tortishdan avval ustini qirg'ichdan chiqarilgan shokolad bilan bezating.