Perlovka sho'rva

  • 2015-11-02 15:43:54
  • 0
  • 0
  • 20793

Masalliqlar

  • mol go'shti - 200 gr
  • kartoshka - 2 dona
  • sabzi - 1 dona
  • piyoz - 1 dona
  • kungaboqar yog'i - 0.25 stakan
  • bulg'or qalampir - 1 dona
  • sarimsoqpiyoz - 3 dona
  • tomat pastasi - 1 osh qoshiq
  • arpa yormasi - 0.5 stakan

Tayyorlash usuli

Piyozni maydaroq to'g'raymiz qolgan barcha masalliqlarni kichik kub shaklida to'g'raymiz. Piyozni , qizigan yoqqan solib, 5daqiqa davomida qizartiramiz.
So’ngra go’shtni solamiz.
Go’sht oqargach sarimsoqni solib,
15soniyacha qovuramiz

Ketidan kartoshka+sabzi+bolgarskiy+tomatni solib,aralashtiramiz.
1daqiqaga yaqin qovuramiz.

Suv (1.5litr va undan ko’proq) quyamiz.
15 daqiqa qaynatamiz va perlovkani yuvib solib, 30 daqiqa-perlovka
pishguniga qadar qaynatamiz.

Maslahatlar:

Perlovkani pishirishdan avvalgina yuvganingiz maqul, agar uni suvga solib ivitib qo’ysangiz, shirasi suvga chiqib ketishi va natijada taomingizga perlovka shirasi o’tmay qolishi mumkin.

Yoqimli ishtaxa!