Kosa dim
- Muallif: Гулчехра Ибрагимова
- Tayyorlash vaqti: 60 daq
- Toifa: Quyuq ovqatlar
- Taomning kaloriyaliligi: 100 ккал
- 2015-09-15 10:38:00
- 0
- 0
- 6611
Masalliqlar
- qo'y go'shti - 100 gr
- kartoshka - 1 dona
- piyoz - 1 dona
- pomidor - 1 dona
- sarimsoqpiyoz - 4 dona
- achchiq qalampir - 1 dona
Tayyorlash usuli
Manti qasqonga mos keladigan kosa yoki ko‘rsatilgani kabi biron bir idishga navbati bilan terib chiqiladi. Avval ostiga go‘sht, so‘ngra sabzavotlarni, ustidan tuz va ziravorlarni sepib, manti qasqonga qo‘yib 1-1,5 soat mobaynida qaynab turgan suvda bug‘lab pishiriladi.
Sabazavotlarni xuddi dimlama yoki sho‘rvaga to‘g‘ragandek, kartoshkalar biroz yirik kubik shaklida, piyoz yarim halqa, qolgan sabzavotlarni esa yirikrok bo‘laklarga bo‘lib olinadi, go‘sht esa yirik kubik shaklida to‘g‘rab olish lozim.