Kosa dim

  • 2015-09-15 10:38:00
  • 0
  • 0
  • 6491

Masalliqlar

  • qo'y go'shti - 100 gr
  • kartoshka - 1 dona
  • piyoz - 1 dona
  • pomidor - 1 dona
  • sarimsoqpiyoz - 4 dona
  • achchiq qalampir - 1 dona

Tayyorlash usuli

Manti qasqonga mos keladigan kosa yoki ko‘rsatilgani kabi biron bir idishga navbati bilan terib chiqiladi. Avval ostiga go‘sht, so‘ngra sabzavotlarni, ustidan tuz va ziravorlarni sepib, manti qasqonga qo‘yib 1-1,5 soat mobaynida qaynab turgan suvda bug‘lab pishiriladi.

Sabazavotlarni xuddi dimlama yoki sho‘rvaga to‘g‘ragandek, kartoshkalar biroz yirik kubik shaklida, piyoz yarim halqa, qolgan sabzavotlarni esa yirikrok bo‘laklarga bo‘lib olinadi, go‘sht esa yirik kubik shaklida to‘g‘rab olish lozim.