«Buvijonim» pirogi

  • Muallif: Malika
  • Tayyorlash vaqti: 40 daq
  • Toifa: Pishiriq
  • Taomning kaloriyaliligi: 3908.82 ккал
  • 2015-11-18 11:40:18
  • 0
  • 0
  • 11887

Masalliqlar

  • un - 2 stakan
  • shakar - 1 stakan
  • tuxum - 6 dona
  • qavartma - 18 gr
  • qatiq - 1 stakan
  • qaymoq - 200 gr

Tayyorlash usuli

Xamiri uchun: 6 tatuxum, 1 pachka qavartma(razrixlitel), 200 grqaymoq, 1 st shakar, 2 stun, 1 st qatiq.

Tayyorlash usuli:tuxumning oqi mikser yordamida ko‘pirtiriladi shakar, qavartma, qatiq, tuxum sarig‘i, qaymoq solib yaxshilab aralashtiriladi. So‘ng un solib xamir qoriladi. Tayyor xamirni oldindan yog‘langan patnisga joylashtirib, 250 darajali duxovkada oltin tusga kirguncha pishiriladi. Pishgan pirogni sovitib, ustiga shakar upasi sepgan holda dasturxonga tortiladi.


Teglar: keks