Makkajo'xori konservasi

  • 2015-11-26 11:05:52
  • 0
  • 0
  • 13501

Masalliqlar

  • shakar - 3 choy qoshiq
  • suv - 1 litr
  • tuz - 1 osh qoshiq
  • sirka - 1 osh qoshiq
  • jo'xori - 1 kg

Tayyorlash usuli

Makka jo'xorini po'stida ajratamiz va sovuq suvda yaxshilab yuvib olamiz,sterellangan bankaga solib qaynagan suv quyamiz va 2-3 daqiqa bankada saqlaymiz keyin esa shu holatda uksus va shaker tuz solib qopqoqlarni qaynatib olamiz va bankaga yopib o'rta olovda 20 daqiqa qaynatib so'ngra 3-4 soatga bankamizni to'ntarib sovutamiz.

Tayyor konservani zahiramizga qo'shib qo'yamiz.


Manbaa

Teglar: konserva oson