Mazzali qalampir tuzlamasi
- Muallif: Karimova Diyora Baxtiyor qizi
- Tayyorlash vaqti: 60 daq
- Toifa: Qishga g'amlama
- Taomning kaloriyaliligi: 801.72 ккал
- 2015-11-26 11:29:12
- 0
- 0
- 12154
Masalliqlar
- pomidor - 800 gr
- kungaboqar yog'i - 1 osh qoshiq
- tuz - 2 osh qoshiq
- ko'kat - 1 bog‘
- limon sharbati - 1 choy qoshiq
- sirka - 3 osh qoshiq
- sarimsoqpiyoz donasi - 6 dona
- acchchiq qizil qalampir - 300 gr
Tayyorlash usuli
Tuzlama
uchun ishlatiladigan pomidorni yaxshilab tekshirib oling unda
zarrachayam qora nuqtalar va bakteriya uchun asoali joylar
bo'lmasin,keyin esa doimo yangi uzulgan va issiqda uzoq turmagan
pomidorni ishlating,mazzali va uzoq saqlanadi.
Ishimizni pomidor po'stini ajratib olishdan boshlaymiz.
Idishga pomidorni solib ustida qaynoq suv quyamzi 2 daqiqada o'tgach osongina po'stidan ajratib olamiz.
Endi
esa uni go'sht qiymalagichdan chiqarib olamiz va tayyor pomidor
sokkimizga uksus limon sharbati tuz qo'shib yog' solingan idishda 20
daqiqa qaynatib olamiz.
Sterallangan bankalarga qalampirni joylaymiz.
Shundan
keyin qaynab chiqqan pomidorli sokni qalampir solingan bakaga quyamiz
chesnok donalari va ko'katlarni bankaning yuza qismiga solib, bankani
yaxshilab tekshiring chunki bankada havo qolib ketmasin bunga ahamiyat
berib bankani tekshirib ko'ring.shu paytning o'zida qaynatib olingan
qopqoq bilan bankamizni mahkamlab yopamiz.
Bankalarni salqin jiyga ustini o'rab sovutishga qo'yamiz.
Sovugach ustidagi matoni olib yana salqin joyda yoki muzlatgichda saqlash mumkin.