Bochkada bodring tuzlash

  • 2015-11-26 13:13:21
  • 0
  • 0
  • 23499

Masalliqlar

  • bodring - 10 kg
  • sarimsoqpiyoz - 3 dona
  • asal - 3 osh qoshiq
  • tuz - 3 osh qoshiq
  • ko'kat - 2 bog‘
  • acchchiq qizil qalampir - 3 dona
  • yerqalampir - 15 dona

Tayyorlash usuli

Bochkani tayyorlab olamiz va bodringlarni sovuq suvga 5 soatga solib qo'yamiz qolgan barcha masaliqlarni yaxshilab yuvib tozalab olamiz. Kasturulga 2 lirt suv solib 3 qoshiq asl solamiz va qaynatib olamiz keyin tuzni ham solib eritamiz.

Sarimsoqpiyozni tozalab, sarimsoqpiyoz, qamlampir, xren bargi ko'katni uch bo'lakka teng taxsimlab olamiz va bir bo'lagini bochka tubiga solib ustidan bodring solamiz va keyin yana ko'katlar va sarimsoqpiyoz+bodring+ko'katlar va sarimsoqpiyoz+bodring+ozgina qolgan ko'katlar va sarimsoqpiyoz ko'rinishida terib chiqamiz va tayyorlab qo'ygan suvimizni barcha bochkadagi masaliqlar ustiga quyamiz
Qopqog'ini ustiga mahkamlab yopamiz va 45 kun salqin 18-20 C haroratdan oshmagan joyga saqlaymiz.
Tayyor bo'ladi!