Qarta

  • 2015-11-30 16:17:48
  • 0
  • 0
  • 10012

Masalliqlar

  • sabzi - 1 dona
  • piyoz - 1 dona
  • tuz - 1 choy qoshiq
  • zira - 2 choy qoshiq
  • ot go‘shti - 1 kg
  • dafna yaprog'i - 6 dona
  • sirka - 0.5 stakan

Tayyorlash usuli

Ot go'shtining qazi qarta qismlaridan olib katta-katta bo'laklarga bo'lasiz va tuz murch zira va uzum sirkasi sepib 10 soatcha salqinroq joyga olib qo'yasiz.
So'ngra uni qaynab turgan suvg solib pishirasiz.
Sho'rvasiga piyoz, sabzi, lavr yaprog'i, tuyilmagan murch ham qo'shing.
SHo'rva 1 qaynab chiqqach olovni suslatasiz va 2 soat davomida mildiratib pishirasiz.
Tayyor maxsulotni olib sovutasiz va mayda bo'laklarga bo'lib yaxna ovqat sifatida salatlar bilan birga dasturxonga tortasiz.
SHo'rvasi iste'mol qilinmaydi.

Manbaa