Mazali perojki

  • 2015-12-17 14:43:14
  • 0
  • 0
  • 10377

Masalliqlar

  • kartoshka - 4 dona
  • piyoz - 1 dona
  • kungaboqar yog'i - 500 gr
  • un - 500 gr
  • shakar - 1 choy qoshiq
  • tuz - 1 choy qoshiq
  • xamirturush - 1 choy qoshiq
  • sut - 300 ml
  • mayonez - 1 osh qoshiq

Tayyorlash usuli

600gr sutimizni ilitib olamiz iliq qo'l kuymaydigan darajada bo'lganidan so'ng, unga tuz shakar droja va moyonezni yog'ni solib yaxshilab aralashtiramiz. Yaxshigina aralashgan masalliqlarimizga sekinlik bilan un solib hamir qilamiz. Hamirimiz yushoq salgina qo'lga yopishadigan bo'lishi kerek.

Tayyor bo'lgan xamirni tozza paketgga urab, ustidan sochiq yoki dasturxon bilan berkitib ko'pishi uchun issiq joyga qo'yamiz

Xamirimiz tayyor bo'lguncha Kartoshkamizni qaynatib ichiga qovurilgan piyozni va tabimizga qarab tuzni solib nachinkamizni tayyorlab olamiz. Hamirimiz tayyor bo'lgandan so'ng, Tovaga yarimdan ko'proq yog' quyib pishirish uchun tayyor qilib olamiz va birin ketinlikda xamirimizga nachinkalarini solgan xolda, chiroyli qilib tugamiz tugshda xamirni bir biriga qattiqroq yopishtirishingizni so'rardim, Chunki yog'ga solganingizda ochilib ketmasligi kerek.

Qizigan yog'imizga pirajkilarni ayanan tugilgan tarafini pastga qarata soling. Shunda ochilmaydi. O'rta olovda pishiring judayam baland olov pirajkiylarni ichini xom qilib qo'yishi mumkin, yoki pas olovda qilsangiz pirajkiylar uziga judayam ko'p yog'ni tortib oladi. Etiboringiz uchun raxmat Yoqimli ishtaha