Tuzlangan karam
- Muallif: Karimova Diyora Baxtiyor qizi
- Tayyorlash vaqti: 5 daq
- Toifa: Salat va gazaklar
- Taomning kaloriyaliligi: 644.8 ккал
- 2015-12-18 12:13:39
- 0
- 0
- 16972
Masalliqlar
- sabzi - 4 dona
- kungaboqar yog'i - 2 osh qoshiq
- bulg'or qalampir - 2 dona
- tuz - 0.5 stakan
- karam - 1 dona
Tayyorlash usuli
Qaynagan issiq suvga tuzni solib eritib, kub shaklida to’g’ralgan karam ustidan quyib, ustidan og’ir narsa bilan 4 soatga bostirib qo’yamiz.
Qizil va ko’k bulg'or qalampiri, 4bo’lak sarimsoq hammasini mikserda maydalab chiqaramizva qizib turgan yog’da bir qaynab chiqquncha qovuramiz.Sabzini qirg’ichdan chiqarib,qo’limizda yaxshilab yarmicha qolguncha ezamiz.
4soat o’tgach karamni suvini to’kib tashlaymiz (ostida 2 osh-q suv qolsin), so’ng boyagi bulg'or qalampiri masalliqni va sabzini solib yaxshilab aralashtiramiz.
Zich idishga yoki biror idishga ustidan bostirib sovutgichda saqlaymiz, 4-5 kunda tayyor bo’ladi.