Tuzlangan karam

  • 2015-12-18 12:13:39
  • 0
  • 0
  • 16972

Masalliqlar

  • sabzi - 4 dona
  • kungaboqar yog'i - 2 osh qoshiq
  • bulg'or qalampir - 2 dona
  • tuz - 0.5 stakan
  • karam - 1 dona

Tayyorlash usuli

Qaynagan issiq suvga tuzni solib eritib, kub shaklida to’g’ralgan karam ustidan quyib, ustidan og’ir narsa bilan 4 soatga bostirib qo’yamiz.

Qizil va ko’k bulg'or qalampiri, 4bo’lak sarimsoq hammasini mikserda maydalab chiqaramizva qizib turgan yog’da bir qaynab chiqquncha qovuramiz.

Sabzini qirg’ichdan chiqarib,qo’limizda yaxshilab yarmicha qolguncha ezamiz.

4soat o’tgach karamni suvini to’kib tashlaymiz (ostida 2 osh-q suv qolsin), so’ng boyagi bulg'or qalampiri masalliqni va sabzini solib yaxshilab aralashtiramiz.

Zich idishga yoki biror idishga ustidan bostirib sovutgichda saqlaymiz, 4-5 kunda tayyor bo’ladi.