Tipratikan somsa

  • 2016-01-08 12:25:45
  • 0
  • 0
  • 35450

Masalliqlar

  • piyoz - 4 dona
  • un - 4 stakan
  • tuxum - 1 dona
  • suv - 1 stakan
  • tuz - 1 choy qoshiq
  • margarin - 50 gr
  • mol go'shti qiymasi - 400 gr
  • bedana tuxumi - 15 dona

Tayyorlash usuli

Qattiqgina xamir qorib,ozgina dam oldirib yupqa yoyiladi o'simlik yogi surib har doimgi somsadaqa o'rab kesib yoyiladi Qiymasi gosht va piyozni maydalab tograb,tuxumlarni qaynatib pishirib archib olinadi Yoyilgan xamirlar ichiga avval tuxum so'ng qiyma solinib tipratikon holiga keltiriladi Ko'z va burnini tuyilmagan qora murch,yoki qora sedonadan qilish mumkin Ustiga tuxum sarigi suriladi