Xorazm milliy noni “Durvadik patiri”
- Muallif: Rajapova Nargiza
- Tayyorlash vaqti: 120 daq
- Toifa: Pishiriq
- Taomning kaloriyaliligi: 9919 ккал
- 2016-04-03 15:19:29
- 0
- 0
- 16290
Masalliqlar
- piyoz - 2 kg
- un - 6 stakan
- dumba yog‘ - 0.5 kg
- suv - 250 gr
- sut - 250 gr
- mol go'shti qiymasi - 200 gr
Tayyorlash usuli
Ushbu patirga kerak bo’ladigan masalliqlar:
Xamiriga:
250 gr sut
50 gr suv
6 choy kosa un
tabga ko’ra tuz
Xamir ichiga so’linadigan masalliqlar:
200 gr mol go’shti
Tayyorlanish jarayoni
1.
Xamirni tayyorlash uchun avval 6 choy kosa unni idishga
solib keyin sut va suvni boshqa idishda aralashtirilib tabga ko’ra tuz solib
eritilib uning ustida quyilib yumshoq xamir qoriladi va 6 ta zuvalachlarga
bo’linib 15 min tindirib qo’yiladi.
2.
Ungacha kubik shaklida to’g’ralgan go’sht, go’sht yog’i
va piyoz bir idishga solinadi, keyin tabga ko’ra tuz solib piyoz suvi chiqib
ketmasligi uchun 1-2 osh-qoshiq uchun ham solinadi va aralashtiriladi.
3.
Endi tindirilib quyilgan xamirimizni qo’limiz bilan
o’rtacha qilib yoyib unga tayyorlab qo’ygan masalliqimizni solamiz va xamirning
to’rt tomoni bir-biriga tutashtirib tugib zuvala qilib chiqiladi. Keyin tayyor
zuvalalar yana qo’l bilan yoyilib so’ng o’qlov bilan yupqa qilib yoyiladi va
qizib turgan tandirda yopib olinadi.
4.Tayyor bo’lgan nonimiz dasturhonga tortiladi, yoqimli ishtaha !!!