Shokoladli tort

  • Muallif: Pazandaxon
  • Tayyorlash vaqti: 6060 daq
  • Toifa: Desertlar
  • Taomning kaloriyaliligi: 5383.2 ккал
  • 2016-07-21 13:19:05
  • 0
  • 0
  • 30570

Masalliqlar

  • kungaboqar yog'i - 3 osh qoshiq
  • un - 1 stakan
  • shakar - 1 stakan
  • sariyog' - 200 gr
  • tuxum - 4 dona
  • suv - 3 osh qoshiq
  • soda - 1 choy qoshiq
  • quyultirilgan sut - 300 gr
  • kakao kukuni - 3 osh qoshiq

Tayyorlash usuli

Tort xamirini tayyorlash :

  • Tuxum va shakarni mikser yordamida kopirtirib (2-3 daqiqa), yog' va iliq suv qoshamiz.
  • Alohida idishda un, kakao, soda aralashtirib, yuqoridagi massaga qo'shamiz.
  • Suyuq xamir hosil bo'ladi.
  • Yog'langan qolipga solib 180 ℃ qizigan duxovkada 25-30 daqiqa pishirib olamiz.
  • Pishgandan so'ng o'chirilgan duxovkada yana 10 daqiqa qoldiramiz.

Krem tayyorlash:

  • Xona haroratida yumshagan saryog'ni oqish rangga kelguncha mikserda aralashtiramiz.
  • Oz-ozdan quyultirilgan sut qo'shib aralashtitishda davom etamiz. Krem tayyor.

Sovugan tortni 3 bo'lakka bo'lib orasiga krem surtamiz. Tort yuzini xoxishga qarab bezatishingiz mumkin.

Yoqimli ishtaha!