Bibimbap
- Muallif: Pazandaxon
- Tayyorlash vaqti: 50 daq
- Toifa: Quyuq ovqatlar
- Taomning kaloriyaliligi: 1812.78 ккал
- 2016-08-17 08:54:52
- 0
- 0
- 10104
Masalliqlar
- mol go'shti - 100 gr
- sabzi - qizil - 1 dona
- bodring - 1 dona
- bulg'or qalampir - 1 dona
- shakar - ta'bga ko'ra
- guruch - 300 gr
- tuxum - 2 dona
- tuz - ta'bga ko'ra
- sarimsoqpiyoz donasi - 3 dona
- ismaloq - 1 bog‘
- kunjut - yog'i - 3 osh qoshiq
- pektin - soya novdasi - 200 gr
- soya sousi - 2 osh qoshiq
Tayyorlash usuli
Ismaloqdan tayyorlash mumkin bo'lgan taomlardan biri - korea taomi bibimbap.
Tayyorlash usuli:
- Guruchni multivarkada pishirib olamiz.
- Xamma masalliqlarni somoncha to'g'raymiz.
- Go'shtni marinovka qilib qo'yamiz.
- Ismaloqni yuqoridagi retsept asosida pishirib olamiz.
- Soya novdasini suvda 1-2 daqiqa qaynatib, kunjut yog'i, chesnok va tuz solib aralashtiramiz.
- Sabzi va bodringni suvi chiqib ketishi uchun ozgina tuz sepib qo'yamiz.
- Tovaga ozgina yog' solib sabzini 1 daqiqa qovurib, idishga solamiz.
- Yana ozgina yog' solib bulg'or qalampiri, bodringni ham qovurib olamiz. Qovurilgan masalliqlarni alohida-alohida idishga solamiz.
- Go'shtni ham yaxshilab qovurib olamiz.
- Chuqurroq tarelkani yog'lab avval guruchni so'ng pishgan masalliqlarni guruch ustiga yonma-yon terib chiqamiz. Yuziga qovurilgan tuxum va qalampir pastasi solib dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
Go'shtni marinovka qilish: To'g'ralgan go'shtga 1 choy qoshiq soya sousi, kunjut yog'i, shakar, tuz va chesnok solib yaxshilab aralashtiramiz va yarim soatga olib qo'yamiz. Shunda go'sht mazali va yumshoq pishadi.