Pitsa

  • Muallif: Pazandaxon
  • Tayyorlash vaqti: 120 daq
  • Toifa: Pishiriq
  • Taomning kaloriyaliligi: 1657.16 ккал
  • 2016-08-27 14:32:34
  • 0
  • 0
  • 21168

Masalliqlar

  • pomidor - 1 dona
  • kungaboqar yog'i - 100 gr
  • bulg'or qalampir - 1 dona
  • un - ta'bga ko'ra
  • shakar - 1 osh qoshiq
  • tuz - 1 choy qoshiq
  • xamirturush - 1 osh qoshiq
  • ko'k piyoz - 2 dona
  • sut - 250 gr
  • pishloq - 100 gr
  • qaynatilgan suv - 250 gr
  • ismaloq - 100 gr
  • ketchup - ta'bga ko'ra
  • sosiska - 2 dona

Tayyorlash usuli

  • Sutni ilitamiz.
  • Iliq sutga xamirturush va shakar solib 10 daqiqaga olib qo'yamiz.
  • Suv, tuz, yog' qo'shib aralashtiramiz.
  • Unni elab solamiz.
  • 5 daqiqa xamirni mushtlaymiz va o'rab qo'yamiz.
  • Xamir oshgandan so'ng 2 bo'lakka bo'lamiz.
  • Xar birini o'qlov yordamida yoyib chiqamiz.
  • Yoyilgan xamirlarni ustini yopib yana 10 daqiqa dam oldiramiz.
  • Xamir yuziga ketma-ket masalliqlarni terib chiqamiz:
  1. Ketchup
  2. Qirg'ichdan chiqarilgan pishloq
  3. Parrak-parrak to'g'ralgan sosiska
  4. Pishirib olingan ismaloq
  5. Somoncha to'g'ralgan qizil bulg'or qalampiri
  6. Oxirida yana pishloq. Bu masalliqlar 1- xamiri uchun. 2-xamir yuziga:
    -Ketchup
    -Qirg'ichdan chiqarilgan pishloq
    -Kubik to'g'ralgan bulg'or qalampiri
    -Tilim-tilim kesilgan pomidor
    -Ko'k piyoz
    -Pishloq

    Pitsani 200 darajada qizdirilgan duxovkada 20 daqiqa davomida pishiramiz. Pitsamiz tayyor. Yoqimli ishtaha! Pitsani xoxishga qarab istalgan sabzavot yoki mevalardan tayyorlash mumkin.