Bulochka

  • Muallif: Pazandaxon
  • Tayyorlash vaqti: 60 daq
  • Toifa: Nonushta
  • Taomning kaloriyaliligi: 5476.6 ккал
  • 2016-09-01 07:39:57
  • 0
  • 0
  • 27801

Masalliqlar

  • un - 5 stakan
  • shakar - 1 stakan
  • tuxum - 1 dona
  • xamirturush - 1 osh qoshiq
  • sut - 1 stakan
  • margarin - 150 gr
  • qaynatilgan suv - 1,5 stakan

Tayyorlash usuli

  • 3 stakan un bn margarinni qo'lda uqalab olamiz.
  • Sutga 0,5 stakan qaynoq suv va shakar solib aralashtiramiz.
  • Tuxumni alohida aralshtirib olib so'ng sutli aralshmaga qo'shamiz.
  • Unni o'rtasini chiqurcha qilib aralashma va droja solamiz.
  • Yana 1,5 stakan un solib xamir qoramiz.
  • 3 daqiqacha xamirni mushtlaymiz.
  • 1-2 soatga issiq qilib o'rab qo'yamiz.

Xamir oshgandan so'ng shakllar yasab ustini yopib yana 10 daqiqaga olib qo'yamiz.

10 daqiqadan so'ng bulochka xamiri quyidagi rasmdagidek yana ko'tarilib oshadi:

Yuziga qatiq, kunjut surtilgan bulochka xamirini qizigan duxovkaga qo'yamiz.


200° da 15 daqiqada tayyor bo'ladi.


Yoqimli ishtaha!