Bulochka
- Muallif: Pazandaxon
- Tayyorlash vaqti: 60 daq
- Toifa: Nonushta
- Taomning kaloriyaliligi: 5476.6 ккал
- 2016-09-01 07:39:57
- 0
- 0
- 27801
Masalliqlar
- un - 5 stakan
- shakar - 1 stakan
- tuxum - 1 dona
- xamirturush - 1 osh qoshiq
- sut - 1 stakan
- margarin - 150 gr
- qaynatilgan suv - 1,5 stakan
Tayyorlash usuli
- 3 stakan un bn margarinni qo'lda uqalab olamiz.
- Sutga 0,5 stakan qaynoq suv va shakar solib aralashtiramiz.
- Tuxumni alohida aralshtirib olib so'ng sutli aralshmaga qo'shamiz.
- Unni o'rtasini chiqurcha qilib aralashma va droja solamiz.
- Yana 1,5 stakan un solib xamir qoramiz.
- 3 daqiqacha xamirni mushtlaymiz.
- 1-2 soatga issiq qilib o'rab qo'yamiz.
Xamir oshgandan so'ng shakllar yasab ustini yopib yana 10 daqiqaga olib qo'yamiz.
10 daqiqadan so'ng bulochka xamiri quyidagi rasmdagidek yana ko'tarilib oshadi:
200° da 15 daqiqada tayyor bo'ladi.
Yoqimli ishtaha!