Borsh

  • 2016-09-18 18:37:24
  • 0
  • 0
  • 19454

Masalliqlar

  • mol go'shti - - ta'bga ko'ra
  • kartoshka - 4 dona
  • sabzi - 1 dona
  • piyoz - 1 dona
  • pomidor - 1 dona
  • bulg'or qalampir - 1 dona
  • shakar - 1 choy qoshiq
  • lavlagi - 1 dona
  • tuz - ta'bga ko'ra
  • ko'k piyoz - 2 dona
  • sarimsoqpiyoz donasi - 2 dona
  • muz bo‘laklari - murch-1 choy qoshiq

Tayyorlash usuli

  • Go'shtni o'rtacha kattalikda kesib olamiz.
  • Qozonga yog' solib go'shtni qovuramiz,suv solib 40 daqiqa qaynatamiz.
  • Hamma sabzavotlarni mayda somoncha to'g'rab olamiz.
  • Kartoshkani 3-4 bo'lakka bo'lib olamiz.
  • Sabzi va lavlagini qirg'ichdan chiqarib olsak ham bo'ladi.
  • Tovaga yog' solib 1-piyozni solamiz.
  • Piyozni biroz qovurib tova chetiga surib qo'yamiz.
  • So'ng sabzini solamiz asta qovurib tova chetiga suramiz.
  • Bulgor qalampiri, pomidorni ham shunday qovurib olamiz.
  • So'ng lavlagini solamiz.
  • Oxirida barcha masalliqlarni qo'shib qovuramiz.
  • Gazni o'chiramiz.
  • 40 daqiqa go'sht qaynagan qozonga kartoshka va mayda somoncha to'g'ralgan karamni solib yana 30 daqiqa qaynatamiz.
  • 30 daqiqadan so'ng qovurilgan sabzavotlar va tuz solib yana 10 daqiqa qaynatamiz.
  • Gazni o'chirib shakar,murch,maydalangan sarimsoq qo'shamiz va kosaga suzib yuziga mayda to'g'ralgan ko'kat, qalampir va qatiq solib dasturxonga tortamiz.

Yoqimli ishtaha!