Baqlajon salat

  • 2016-09-28 12:34:48
  • 0
  • 0
  • 25413

Masalliqlar

  • sabzi - qizil-1 dona
  • piyoz - 1 dona
  • baqlajon - 3 dona
  • bodring - 1 dona
  • kungaboqar yog'i - ta'bga ko'ra
  • bulg'or qalampir - 1 dona
  • tuz - ta'bga ko'ra
  • ko'kat - ta'bga ko'ra
  • sarimsoqpiyoz donasi - 3 dona
  • qizil bulg'or qalampir - 1 dona
  • kunjut - ta'bga ko'ra
  • pektin - murch ta'bga ko'ra
  • soya sousi - 2 osh qoshiq
  • qalampir kukuni - ta'bga ko'ra

Tayyorlash usuli

  1. Baqlajonni yirik somoncha shaklida to'g'rab tuz sepib 4-5 soatga olib qo'yamiz.
  2. Aytilgan vaqt o'tgach baqlajonni olib barmoqlarimiz bilan g'ijimlab suvini chiqaramiz.
  3. So'ng sovuq suvda bir chayvoramiz.
  4. Tovaga yog' solib baqlajonni qovurib olamiz.
  5. Tovada qolgan yog'ga murch,qalampir kukuni, tuz solib bir aralashtirvolamiz va piyoz solib qovuramiz.
  6. Piyoz sal o'lgandan keyin somoncha to'g'ralgan sabzini solib qovurishda davom etamiz.
  7. Gazni o'chirib qolgan masalliqlarni;
  • somoncha to'g'ralgan ko'k, qizil balgarskiy,
  • bodring,
  • maydalangan sarimsoq,
  • soya sous
  • tuz,murch
  • qalampir
  • murch
  • ko'kat qo'shamiz.

Yuziga kunjut sepib dasturxonga tortamiz,