Tovuqni duxovkada dimlash
- 2017-01-02 10:27:55
- 0
- 0
- 17165
Masalliqlar
- kartoshka - 3-4 dona
- sabzi - qizil-1 dona
- piyoz - 1 dona
- pomidor - 2 dona
- kungaboqar yog'i - ta'bga ko'ra
- bulg'or qalampir - 1 dona
- tuz - ta'bga ko'ra
- zira - bir chimdim
- sarimsoqpiyoz donasi - 3 dona
- tovuq boldiri - 3-4 dona
Tayyorlash usuli
- Tovuqni bo'laklab olamiz va chesnok,tuz,murch bilan marinovka qilamiz.
- Qozonga yarim cho'mich yog' solib piyozni biroz qovurib olamiz.
- So'ng tovuq bo'laklarini solib qovuramiz.
- Go'sht oq rangga kirgach pomidorni solib 1-2 daqiqa qovuramiz.
- Alohida chuqurroq qolip yo listga avval kartoshkani so'ng bowqa sabzavotlar,tuz,ziravorlarni solamiz.
- Ustidan qovurilgan tovuq, 1 stakan suv solib falga qog'oz bn yopamiz va
duxovkaga qo'yamiz. - 250° da 60 daqiqa pishirib olamiz.