Shokoladli keks
- Muallif: Ashurova Baxora Muminovna
- Tayyorlash vaqti: 5 daq
- Toifa: Pishiriq
- 2017-01-27 15:06:38
- 0
- 0
- 11964
Masalliqlar
- kungaboqar yog'i - 30 gr
- un - 70 gr
- shakar - 60 gr
- tuxum - 1 dona
- tuz - 1 ta'bga ko'ra
- sut - 30 ml
- kakao kukuni - 15 gr
- qavartma - 0,25 choy qoshiq
Tayyorlash usuli
Retseptda ko‘rsatilgan masalliqlar faqat bir dona Keksga yetadi. Agarda butun a’zolaringizga tayyorlamoqchi bo‘lsangiz, barcha masalliqlar miqdorini proportsional tarzda ko‘paytiring.
Hammasini aralashtiring.
Massani chashkaga soling. U yarmigacha to‘lishi kerak.
Endi chashkani mikroto‘lqinli pechga eng yuqori haroratga 3,5 daqiqaga qo‘ying.
2 daqiqadan keyin keks ko‘tarilishni boshlaydi. Xavotirlanmang, xuddi shunaqa bo‘lishi kerak.
Nihoyat haqiqiy shokoladli keks tayyor bo‘ldi. Mikroto‘lqinli pechda tayyorlangani bois u ozgina quruq chiqishi mumkin. Shunga, uni issiqligida birdaniga tanovvul qilish tavsiya beriladi.