Shokoladli keks

  • 2017-01-27 15:06:38
  • 0
  • 0
  • 11964

Masalliqlar

  • kungaboqar yog'i - 30 gr
  • un - 70 gr
  • shakar - 60 gr
  • tuxum - 1 dona
  • tuz - 1 ta'bga ko'ra
  • sut - 30 ml
  • kakao kukuni - 15 gr
  • qavartma - 0,25 choy qoshiq

Tayyorlash usuli

Retseptda ko‘rsatilgan masalliqlar faqat bir dona Keksga yetadi. Agarda butun a’zolaringizga tayyorlamoqchi bo‘lsangiz, barcha masalliqlar miqdorini proportsional tarzda ko‘paytiring.

Hammasini aralashtiring.

Massani chashkaga soling. U yarmigacha to‘lishi kerak.


Endi chashkani mikroto‘lqinli pechga eng yuqori haroratga 3,5 daqiqaga qo‘ying.

2 daqiqadan keyin keks ko‘tarilishni boshlaydi. Xavotirlanmang, xuddi shunaqa bo‘lishi kerak.

Nihoyat haqiqiy shokoladli keks tayyor bo‘ldi. Mikroto‘lqinli pechda tayyorlangani bois u ozgina quruq chiqishi mumkin. Shunga, uni issiqligida birdaniga tanovvul qilish tavsiya beriladi.