Holvaytar

  • Muallif: Malika
  • Tayyorlash vaqti: 30 daq
  • Toifa: Nonushta
  • Taomning kaloriyaliligi: 2961 ккал
  • 2015-09-17 09:50:13
  • 0
  • 0
  • 28581

Masalliqlar

  • un - 400 gr
  • shakar - 200 gr
  • suv - 2 stakan
  • qo'y yog'i - 100 gr

Tayyorlash usuli

Holvaytar uchun qozonda yogʻ yaxshilab dogʻlanadi va bir oz sovutilgach, un solib aralashtiriladi. Soʻng qozonni olovga qoʻyib, un jigarrang tusga kirguncha qovuriladi. Boshqa bir idishda qay-natilgan suvda shakardan sharbat tay-yorlanadi. Tayyorlangan sharbat qozondagi qizartirib qovurilgan un ustiga quyiladi. Aralashma qaynagach, olo-vi pasaytirilib, 20—25 min. davomida kovlab-kovlab pishiriladi.Holvaytar toʻq qizil tusga kirgach, qozon olovdan olinadi. Tayyor Holvaytar likopchalarga suziladi va sovigandan soʻng dasturxonga non bilan tortiladi. Поделиться


Teglar: nonushta