Holvaytar
- 2015-09-17 09:50:13
- 0
- 0
- 28581
Masalliqlar
- un - 400 gr
- shakar - 200 gr
- suv - 2 stakan
- qo'y yog'i - 100 gr
Tayyorlash usuli
Holvaytar uchun qozonda yogʻ yaxshilab dogʻlanadi va bir oz sovutilgach, un solib aralashtiriladi. Soʻng qozonni olovga qoʻyib, un jigarrang tusga kirguncha qovuriladi. Boshqa bir idishda qay-natilgan suvda shakardan sharbat tay-yorlanadi. Tayyorlangan sharbat qozondagi qizartirib qovurilgan un ustiga quyiladi. Aralashma qaynagach, olo-vi pasaytirilib, 20—25 min. davomida kovlab-kovlab pishiriladi.Holvaytar toʻq qizil tusga kirgach, qozon olovdan olinadi. Tayyor Holvaytar likopchalarga suziladi va sovigandan soʻng dasturxonga non bilan tortiladi.