Dasturxonga meva kesib qo‘yish usullari


Chiroyli shakl berilgan mevalar dasturxon ko‘rkiga yanada ko‘rk bag‘ishlaydi. Umuman olganda, bu qiyin ish emas, faqat ba’zi qoidalarga rioya qilish kifoya.

  • Meva tanlashda yangi uzilganligi, shikast yetmaganligi va ezilmaganligiga e’tibor bering, aks holda ulardagi dog‘ va g‘adir-budur qismlar yaqqol ko‘zga tashlanib qoladi.
  • Kesishdan avval mevalarni yaxshilab yuvib, artishni unutmang, ular ho‘l bo‘lmasligi kerak.
  • Mevalarni mehmonlar kelgach, dasturxonga tortish oldidan kesgan ma’qul, chunki bo‘laklangan mevalar tezda qorayib qoladi.
  • Meva kesishda juda o‘tkir pichoqdan foydalanish maqsadga muvofiq.
  • Kesilgan mevalarga ishtahani ochuvchi ko‘rinish berish uchun ularga jelatindan tayyorlangan jele surib chiqish mumkin.
  • Idish to‘g‘ri tanlangan bo‘lishi lozim, u oppoq rangda bo‘lgani ma’qul.

Quyida esa mevalarni dasturxonga tortish usullaridan ba’zilari bilan tanishishingiz mumkin.

uq_QtBl6dZ8

krasivaya_narezka_fruktov_na_tarelke_7

krasivaya_narezka_fruktov_na_tarelke_6

krasivaya_narezka_fruktov_na_tarelke_2

Fruktovaya-narezka3

frud19

Fruit baskets


Teglar: ovqatlanish