Pashmak

  • 2015-09-14 17:56:37
  • 0
  • 0
  • 12705

Masalliqlar

  • un - 40 gr
  • shakar - 250 gr
  • sariyog' - 30 gr
  • suv - 70 ml

Tayyorlash usuli

Qaynatilgan va iliq suvda shakar va limon kislotasini eritiladi. Agar rangli pashmak tayyorlamoqchi bo‘lsak bu jarayonda ozuqaviy bo‘yoq qo‘shiladi.
Aralashmani past olovda quyulgunga qadar, doim aralashtirgan holda qaynatiladi.
Karamel massa holiga kelganda uni listga to‘kamiz va oqargunga qadar urib chiqiladi.
Yog‘ni eritamiz.
Un qo‘shib sekin asta yorqin sariq tusga kirgunga qadar aralashtiriladi.
Issiq karamelli aralashmani teng bo‘laklarga bo‘lib tez-tez sovub qolmasidan qo‘l bilan tola-tola bo‘lguncha cho‘zib ishlov beriladi.


Teglar: sharq oshxonasi