Biber do'lması (Bulg'or do'lmasi)
- Muallif: Karimova Diyora Baxtiyor qizi
- Tayyorlash vaqti: 80 daq
- Toifa: Quyuq ovqatlar
- Taomning kaloriyaliligi: 3091.65 ккал
- 2015-11-18 11:26:08
- 0
- 0
- 6569
Masalliqlar
- piyoz - 1 dona
- pomidor - 3 dona
- kungaboqar yog'i - 2 osh qoshiq
- bulg'or qalampir - 15 dona
- sariyog' - 50 gr
- guruch - 1 stakan
- suv - 2 stakan
- tuz - 1 ta'bga ko'ra
- achchiq qalampir - 1 dona
- yalpiz - 4 dona
- kashnich - 0.5 bog‘
- tomat pastasi - 1 osh qoshiq
- mol go'shti qiymasi - 250 gr
Tayyorlash usuli
Bulg’orlarni
xohlasangiz yuqori qismini “shapka” shaklida yopish uchun kesib
olishingiz mumkin, bo’lmasa ehtiyolik bilan uch qismini ichiga botirib,
ichini danaklaridan tozalang. Bulg’orlarni yuvib, quritgandan keyin ich
qismiga oz miqdorda tuz suring, mazali bo’lish uchun.
Guruchni yaxshilab yuving. Pomidorni po’stini arching, qirg’ichdan o’tkazing yoki maydalab to’g’rang.
Qiyma, mayda to’g’ralgan piyoz, saryog’, guruch, to’g’ralgan pomidor,
yalpiz yaproqlari, petrushka, tuz, garmdori va murchni yaxshilab
aralashtiring.
O’rta kattalikdagi qoshiq bilan do’lmalarni ichiga
masalliqdan soling, to’lishiga 1 barmoq bo’g’imi qolsa yetadi.
Ohirigacha to’ldirsangiz do’lmalar yorilib ketishi mumkin, chunki guruch
shishadi.
To’ldirilgan bulg’orlarni ular sig’adigan
kattalikdagi qozonga tik holda va birbiriga suyab joylang. Qozonni
to’ldirishiga ahamiyat bering, qozon na katta, na kichik bo’lsin.
Do’lmalar siqilib ham qolmasin, joy ko’p bo’lib “yiqilib” ham tushmasin.
Yog va tomatni kichkina tovada qovurib, ustiga 2 stakan qaynagan suvni
ichiga solib, aralashtiring. Tayyor bo’lgan aralashmani do’lmalarni
yonidan quying.
Qaynaguncha baland olovda, qaynab chiqqandan
keyin past olovda pishiring. Yarim soatdan keyin shanchqi bilan do’lmaga
botiring, agar bemalol teshsa, demak do’lma pishibdi, agar qattiqroq
bo’lsa, yana biroz pishiring.