"O‘zbekiston" sho‘rvasi

  • Muallif: 3al1na
  • Tayyorlash vaqti: 60 daq
  • Toifa: Suyuq ovqatlar
  • Taomning kaloriyaliligi: 613 ккал
  • 2015-09-14 11:28:02
  • 0
  • 0
  • 7681

Masalliqlar

  • qo'y go'shti - 80 gr
  • kartoshka - 110 gr
  • sabzi - 40 gr
  • piyoz - 15 gr
  • pomidor - 35 gr
  • no'xat - 20 gr
  • paxta yog'i - 20 ml
  • dumba yog‘ - 20 gr
  • guruch - 5 gr
  • tuz - ta'bga ko'ra

Tayyorlash usuli

Sho‘rva - sharq mamlakatlarida keng tarqalgan taomlardan biri hisoblanib, uni turlicha tayyorlash usullari mavjud.

O‘zbekistonda qo‘y go‘shti qovurilgan sho‘rva qovurma, qovurilmaganligi esa qaynatma deb ataladi.

Tayyorlanishi:

Mayda to‘g‘ralgan piyozni qizg‘ish tusga kirgunga qadar, qovuring. Unga sabzi, pomidor qo‘shib qovurishni davom ettiring. Endi suv solib, oldindan suvda ivitib qo‘yilgan no‘xatni dsoling va 20-25 daqiqa davomida qaynating. Keyin esa tayyor go‘sht qiymasini va kartoshkani soling. Sho‘rva tayyor bo‘lishidan oldin tuz va ziravorlar soling.

Qiyma:

Go‘shtni go‘shtqiymalagichdan chiqaring va guruch bilan aralashtiring. Tuz va ziravorlar solib, yaxshilab aralashtiring. Keyin portsiyalarga bo‘lgan holda dumaloq sharchalar yasang.

Dasturxonga tortishdan oldin mayda to‘g‘ralgan ko‘katlar seping.