Pishloqli xamir

  • 2015-09-15 17:58:14
  • 0
  • 0
  • 7066

Masalliqlar

  • un - 170-180 gr
  • tuxum - 1 dona
  • tuz - 1 bir chimdim
  • sut - 100 ml
  • qavartma - 1 choy qoshiq
  • pishloq - 100 gr

Tayyorlash usuli

Yengil pishloq isli va ta’mli xamir bo‘lib, undan bulochka, pirog, tort asosib pechenye pishirish mumkin.

"Pishloqli xamir" tayyorlanishi:

  • Un elanadi. Kavartma va tuz qo‘shiladi. Tuz solishda ehtiyod bo‘ling, pishloqning ham tarkibida tuz mavjudligini hisobga olish kerak.
  • Pishloqni o‘rta kattalikdagi qirg‘ichdan chiqariladi.
  • Pishloq va un solinadi. Aralashtiriladi.
  • Tuxum va ilitilgan sut qo‘shiladi. Qoshiq bilan aralashtiriladi.
  • Unli massani stolga qo‘yiladi va tezda yumshoq xamir qoriladi. Xamir tindiriladi.

Manba


Teglar: pirog oila uchun