Pishloqli xamir
- Muallif: Axmedjanova Kamola Bobir qizi
- Tayyorlash vaqti: 20 daq
- Toifa: Pishiriq
- Taomning kaloriyaliligi: 283 ккал
- 2015-09-15 17:58:14
- 0
- 0
- 7066
Masalliqlar
- un - 170-180 gr
- tuxum - 1 dona
- tuz - 1 bir chimdim
- sut - 100 ml
- qavartma - 1 choy qoshiq
- pishloq - 100 gr
Tayyorlash usuli
Yengil pishloq isli va ta’mli xamir bo‘lib, undan bulochka, pirog, tort asosib pechenye pishirish mumkin.
"Pishloqli xamir" tayyorlanishi:
- Un elanadi. Kavartma va tuz qo‘shiladi. Tuz solishda ehtiyod bo‘ling, pishloqning ham tarkibida tuz mavjudligini hisobga olish kerak.
- Pishloqni o‘rta kattalikdagi qirg‘ichdan chiqariladi.
- Pishloq va un solinadi. Aralashtiriladi.
- Tuxum va ilitilgan sut qo‘shiladi. Qoshiq bilan aralashtiriladi.
- Unli massani stolga qo‘yiladi va tezda yumshoq xamir qoriladi. Xamir tindiriladi.