Kartoshkali xamir

  • 2015-09-15 18:13:04
  • 0
  • 0
  • 7042

Masalliqlar

  • kartoshka - 120 gr
  • kungaboqar yog'i - 20 ml
  • un - 250-270 gr
  • shakar - 1 choy qoshiq
  • tuz - 1/2 choy qoshiq
  • xamirturush - 1 choy qoshiq
  • sut - 150 ml

Tayyorlash usuli

"Kartoshkali xamir" tayyorlanishi:

  • Kartoshka qaynatib olinadi va ezg‘ilanadi.
  • Sut ilitiladi shakar va achitqi qo‘shiladi.
  • Kartoshka va sut aralashtiriladi.
  • Un va tuz qo‘shiladi.
  • Usimlik yog‘i qo‘shiladi.
  • Xamir qoriladi.
  • Xamir sodingan idish usti ozuqa plyonkasi bilan yopiladi va 2 soat tindiriladi. Shundan so‘ng xamirga ishlov beri mumkin bo‘ladi.

Manba