Bulochka uchun xamir

  • 2015-09-16 15:54:22
  • 0
  • 0
  • 71475

Masalliqlar

  • un - 300-350 gr
  • shakar - 10 gr
  • sariyog' - 50 gr
  • tuz - 1 bir chimdim
  • xamirturush - 3 gr
  • sut - 200 ml

Tayyorlash usuli

"Bulochka uchun xamir" tayyorlash:

  • Sutni ilitib olinadi, shakar, achitqi qo‘shiladi. 10 daqiqaga olib qo‘yiladi.
  • Un elanadi, tuz va yumshagan saryog‘ qo‘shiladi.
  • Un biln saryog‘ yaxshilab urvoqlanadi.
  • Sut qo‘shiladi.
  • Xamir qoriladi. Usimlik yog‘i bilan surtilgan idishga solinadi.
  • Xamir tayyor bo‘lishi uchun 1.5 soat issiq joyda tindiriladi. So‘ngra bulochka tayyorlash mumkin bo‘ladi.

Manba