Bulochka uchun xamir
- Muallif: Axmedjanova Kamola Bobir qizi
- Tayyorlash vaqti: 30 daq
- Toifa: Pishiriq
- Taomning kaloriyaliligi: 285 ккал
- 2015-09-16 15:54:22
- 0
- 0
- 71475
Masalliqlar
- un - 300-350 gr
- shakar - 10 gr
- sariyog' - 50 gr
- tuz - 1 bir chimdim
- xamirturush - 3 gr
- sut - 200 ml
Tayyorlash usuli
"Bulochka uchun xamir" tayyorlash:
- Sutni ilitib olinadi, shakar, achitqi qo‘shiladi. 10 daqiqaga olib qo‘yiladi.
- Un elanadi, tuz va yumshagan saryog‘ qo‘shiladi.
- Un biln saryog‘ yaxshilab urvoqlanadi.
- Sut qo‘shiladi.
- Xamir qoriladi. Usimlik yog‘i bilan surtilgan idishga solinadi.
- Xamir tayyor bo‘lishi uchun 1.5 soat issiq joyda tindiriladi. So‘ngra bulochka tayyorlash mumkin bo‘ladi.