Булочка учун хамир
- Муаллиф: Axmedjanova Kamola Bobir qizi
- Тайёрлаш вақти: 30 дақ.
- Тоифа: Пишириқ
- Таомнинг калориялилиги: 285 ккал
- 2015-09-16 15:54:22
- 0
- 0
- 71500
Масаллиқлар
- ун - 300-350 гр
- шакар - 10 гр
- сариёғ - 50 гр
- туз - 1 бир чимдим
- хамиртуруш - 3 гр
- сут - 200 мл
Тайёрлаш усули
"Булочка учун хамир" тайёрлаш:
- Сутни илитиб олинади, шакар, ачитқи қўшилади. 10 дақиқага олиб қўйилади.
- Ун эланади, туз ва юмшаган сарёғ қўшилади.
- Ун билн сарёғ яхшилаб урвоқланади.
- Сут қўшилади.
- Хамир қорилади. Усимлик ёғи билан суртилган идишга солинади.
- Хамир тайёр бўлиши учун 1.5 соат иссиқ жойда тиндирилади. Сўнгра булочка тайёрлаш мумкин бўлади.