Булочка учун хамир

  • 2015-09-16 15:54:22
  • 0
  • 0
  • 71500

Масаллиқлар

  • ун - 300-350 гр
  • шакар - 10 гр
  • сариёғ - 50 гр
  • туз - 1 бир чимдим
  • хамиртуруш - 3 гр
  • сут - 200 мл

Тайёрлаш усули

"Булочка учун хамир" тайёрлаш:

  • Сутни илитиб олинади, шакар, ачитқи қўшилади. 10 дақиқага олиб қўйилади.
  • Ун эланади, туз ва юмшаган сарёғ қўшилади.
  • Ун билн сарёғ яхшилаб урвоқланади.
  • Сут қўшилади.
  • Хамир қорилади. Усимлик ёғи билан суртилган идишга солинади.
  • Хамир тайёр бўлиши учун 1.5 соат иссиқ жойда тиндирилади. Сўнгра булочка тайёрлаш мумкин бўлади.

Манба