Ratatuy

  • 2015-12-11 15:49:56
  • 0
  • 0
  • 8430

Masalliqlar

  • piyoz - 2 dona
  • baqlajon - 1 dona
  • pomidor - 1 kg
  • bulg'or qalampir - 2 dona
  • tuz - 1 osh qoshiq
  • qovoq - 1 kg
  • rayhon - 5 dona
  • sarimsoqpiyoz donasi - 3 dona
  • limon - 1 dona
  • zaytun yog'i - 0.5 stakan
  • kashnich (kinza) - 0.5 bog‘

Tayyorlash usuli

  • Baqlajonlarni yuvib to’rtburchak shaklida to'g’rang
  • Unga tuz sepib 25 daqiqaga suvini sirqitish uchun elakda qoldiring
  • Pomidorlarni arching to’rtga bo’lib urug’uni olib tashlang
  • Piyoz, qovoq hamda tsukinini turtburchak shaklida to’g’rang.
  • Katta tovada yog’ni isiting, qovoq va tsukinini 4-6 daqiqa qovuring. Yog’ini sirqitib boshqa idishga soling. Tovaga 2 osh qoshiq zaytun yog’i quying va bulg’or qalampirlarini 5 daqiqa qovuring. So’ngra ularni boshqa sabzavotlar turgan idishga soling.
  • Baqlajonni yuving va quriting, 3-4 osh qoshiq solingan yog’da qovuring. Ehtiyot bo’ling kuyib ketmasin. 6-8 daqiqadan so’ng baqlajonni qolgan sabzavotlarga qo’shing.
  • 3 osh qoshiq yog’ni tovaga quying va piyoz bilan maydalangan sarimsoqni qizdiring, so’ngra sharob qo’shib uni bug’lanib ketishini kuting. So’ngra pomidor, jambil va 2 osh qoshiq petrushka qo’shing. 8-12 daqiqa past olovda pishiring.
  • So’ngra barcha sabzavotlarni qo’shib past olovda 12 daqiqa davomida pishiring. Sabzavotlar yumshoq bo'lganidan so’ng, olovdan olib ustiga petrushka va 4 osh qoshiq rayhon seping.
  • Taomga tuz, limon suvi hamda qolgan rayhonni seping.Taomni taqdim etish:
Taomni issiq yoki sovuq holda non va makaron bilan taqdim etishingiz mumkin.